PROFESJONALIŚCI
EDUKACJA
TESTY
POLECANE
CASE STUDY
MOJE DZIAŁANIA
MEDIA
Moje działania
PACJENCI
HIGIENA JAMY USTNEJ
REKOMENDACJE
UZUPEŁNIENIA PROTETYCZNE
O MNIE
WSPÓŁPRACA
Zdrowie ogólne
Cukrzyca
Indeks glikemiczny
Co każdy diabetyk powinien mieć przy sobie
Kserostomia
×
Szukaj
2020-08-03
Cukier - główny czynnik odpowiedzialny za rozwój próchnicy
Cukier - główny czynnik odpowiedzialny za rozwój próchnicy
ZAMIENNIKI CUKRU:
Lactitol - 2,0 kcal na gram
Sorbitol - 2,6 kcal na gram
Mennitol - 1,6 kcal na gram
Isomalt 2,0 kcal na gram
Erytrytol - 0,2 kcal na gram
Lycasin- 3,0 kcal na gram
Ksylitol - 2,4 kcal na gram
Maltitol - 2,1 kcal na gram
źródło: Polskamowiaaa
Wróć